• Български
    • Румънски
    • Гръцки

Бездимно барбекю на въглища Aurora – как се разпалва?

Бездимно барбекю на въглища Aurora - как се разпалва

 Бездимното барбекю на дървени въглища Aurora впечатлява не само с елегантния си дизайн, но и с модерната технология за разпалване и печене. Може да избирате между 2 модела в няколко цвята. Барбекюто Aurora има емайлирана скара и цветен корпус, а Aurora Mirror се отличава с чугунена скара, огледална повърхност и LED осветление в долната част. 

 С барбекютата Aurora може да направите вкусна скара на въглища както в градината, така и на балкона в апартамента ви – няма опасност да опушите съседите ви както с другите барбекюта на въглища. Единствената миризма, която се отделя, е от храната. Aurora има компактни размери – вземете я с вас на къмпинг или пикник. Освен че няма да губите време за разпалване на въглища, няма опасност да запалите пожар. А за лесното пренасяне предлагаме и специална чанта с калъф за барбекю Aurora.

Бездимно барбекю на въглища Aurora - как се разпалва 1

Барбекю на въглища Aurora – иновативен дизайн

 Иновативния дизайн и модерната технология на бездимното барбекю на дървени въглища Aurora бяха наградени с награда за продуктов дизайн Red Dot Award: Produkt Design. В красивия корпус е скрит специален вентилатор, който се грижи за бързото разпалване и равномерното загряване на скарата. Вътрешният корпус от неръждаема стомана осигурява както място за въглищата, така и лесно почистване – повърхността е изключително гладка. Aurora има и още едно страхотно качество – не се нагрява отдолу и така можете да печете директно на масата. Гостите ви ще бъдат впечатлени!

Как се захранва вентилаторът на барбекю Aurora?

 Вградения вентилатор на бездимното барбекю Aurora може да се захрани по два лесни начина. Първият е чрез външна батерия(Power Bank) – в комлекта ще намерите кабел, с който да включите Aurora към нея. Другият вариант е 4 батерии АА (не са включени в комплекта), които да сложите в чекмеджето до бутона за включване. Вентилаторът трябва да е включен не само по време на разпалването, но и докато печете на барбекюто.

Бездимно барбекю на въглища Aurora разпалване

Какво ви е нужно за разпалване на барбекюто?

 За разпалване на бездимното барбекю Aurora са ви нужни следните неща:

  1. Паста за разпалване – с пастата въглищата се разпалват изключително бързо. Пастата на Enders не съдържа вредни вещества и не променя вкуса на храната.
  2. Букови въглища – за бързото разпалване и липсата на дим и сажди от въглищата гарантираме при използване на буковите въглища от Enders. Със 150 гр. печете около 40 мин. 
  3. Външна батерия или 4 батерии АА – те са ви нужни, за да захраните вентилатора на барбекюто. Нужен ви е един от двата варианта.

Как се разпалва бездимното барбекю Aurora?

 Вече знаете какво вие необходимо и е време е за разпалване на барбекюто. Ще ви покажем как да подготвите уреда за печене в четири лесни стъпки. 

Стъпка 2 за разпалване на барбекю Aurora
Стъпка 3 за разпалване на барбекю Aurora

Стъпка 1

 Първата стъпка от разплаването на барбекюто Aurora е слагането на паста за разпалване. Всяка опаковка е разграфена – сложете нужното количество в кръг и запалете. Внимавайте при запалването, тъй като пламва много бързо.

Стъпка 2

 Предварително трябва да сте подготвили захранването на вентилатора. След като запалите пастата, включете вентилатора на максимална степен. Копчето се намира под чекмеджето за батерии. 

Стъпка 3

 Следващата стъпка са въглищата. Сложете ваничката, напъленете я с въглища (около 150 гр.). Ако имате компелкта за път паста и дози въглища, изсипете едно пакетче.

Стъпка 4

 Сложете скарата и изчакайте около 10 минути да се загрее. След това барбекюто е готово  –  изпечете любимите грил ястия.

 Вече разбрахте колко бързо и лесно се разпалва барбекюто на дървени въглища Aurora. На балкона, в градината или на излет в природата – изпечете вкусни грил ястия. А ако се чудите какви да бъдат – прочетете в блога ни избрани рецепти за барбекю

Share on facebook
Сподели във Facebook
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *